Horoz Lojistik, halka arz sürecinde talep toplama işlemlerine 29-31 Mayıs tarihleri arasında başlayacak. Şirketin halka arzına ilişkin bilgilendirme toplantısı, Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, Horoz Lojistik Mali İşler Grup Başkanı Murat Kaplan, Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz, Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Özkocacık ve QNB Finansinvest Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Esen Pamir Karagöz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, şirketin halka arz fiyatının 55 TL olarak belirlendiği ve tahsisatın yüzde 75'inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 25'inin ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılacağı açıklandı.

Gastroenterit hastalığı temas yoluyla bulaşabilir Gastroenterit hastalığı temas yoluyla bulaşabilir

Horoz Lojistik'in Geçmişi ve Vizyonu

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, şirketin Türkiye’nin en eski milli lojistik şirketi olarak kurulduğunu ve entegre lojistik çözümler sunduğunu belirtti. Horoz, "Tüketicilere kadar olan bütün süreçte, gerek yurt içi gerekse yurt dışında deniz, kara ve hava yoluyla tüm mal hareketini sağlıyoruz. Depolama hizmetlerinden mağazaların siparişlerini tüketiciye ulaştırmaya kadar tüm süreci yöneten bir şirketiz." dedi.

Horoz, müşterilerinin büyük meblağlar tutan mallarını depolarında sakladıklarını ve lojistik süreçlerinde önemli destek sağladıklarını vurgulayarak, güvenin işlerinde son derece önemli olduğunu belirtti. Halka arzı, bugüne kadarki kurumsallaşma sürecini taçlandırmak ve saydamlık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik konularında attıkları adımları kamuoyuyla paylaşmak olarak gördüklerini ifade etti.

Halka Arzdan Beklentiler ve Fonların Kullanımı

Taner Horoz, halka arzdan yaklaşık 1 milyar 350 milyon liralık satış beklediklerini ve bu tutarın yüzde 80’inin sermaye artışı olarak şirkete gireceğini söyledi. Bu fonların üç temel alanda kullanılacağını belirtti: büyük hacimlerdeki depoların enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi santrali kurmak, şehir içi kullanımda elektrikli hafif ticari araçlara geçmek ve e-ticaret ile depoculuk yatırımlarını sürdürmek.

Horoz, "Depolarımızdaki elektriği kendimiz üreteceğiz ve karbon emisyonlarını azaltmak için elektrikli araçlar kullanacağız. E-ticarete yönelik otomasyonlu depolar inşa etmeye başladık ve bu yatırımları sürdüreceğiz. Ayrıca, işletme sermayemizi artırarak daha fazla müşteriye hizmet vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Gelecek Hedefleri

Taner Horoz, gelecekteki en önemli hedeflerinin, Türk ihracatçısına en iyi ve uygun maliyetle lojistik hizmet sunmak olduğunu vurguladı. Bu kapsamda, yurt içindeki geniş kapsamlı depolama ve dağıtım ağlarını Avrupa'da da geliştirmeyi planladıklarını belirtti. Almanya ve İtalya'da açtıkları depolarla ihracatçılara hizmet vermeye başladıklarını ve önümüzdeki yıl sonuna kadar dört ülkeyi daha kapsayacaklarını açıkladı.

Horoz, Türkiye’de eksikliği hissedilen ikinci el ticaretini destekleyecek lojistik hizmetleri de sunmayı hedeflediklerini belirterek, üretici ve tüketici arasındaki mesafeleri ve aracıları azaltarak, küresel ölçekte doğrudan buluşmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Horoz Lojistik'in halka arz süreci ve gelecekteki planları, sektörde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şirket, kurumsal yapısını güçlendirerek, şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda büyümeye devam edecek.

Kaynak: aa